CHORD Ethernetkabels

Hebben ethernetkabels een effect op geluidskwaliteit?

Ja, in het bijzonder als ze zijn verbonden met een netwerkspeler. Wij hebben getest met diverse netwerkspelers en elke keer als we de standaard ethernetkabel vervingen door onze betere kabel zorgde dit voor een flinke verbetering. Wij hebben ook geëxperimenteerd met de verbinding tussen router en harde schijf/NAS en ook dit bracht verbeteringen, toch vonden we de verbetering tussen router en netwerkspeler duidelijker. Het verschil was nog steeds duidelijk waarneembaar, ook al was de ethernetkabel aangesloten op een netwerkaansluiting aan de muur of via een netwerkverbinding via het stopcontact.

Welke effect kan ik verwachten?

Het effect op de geluidskwaliteit bij ethernetkabels is vergelijkbaar met de verbeteringen die optreden bij betere digitale interconnects. Timing en coherentie zijn de twee meest opvallende verbeteringen die waarneembaar zijn, maar net als interconnects zijn er ook verbeteringen op het vlak van detail, tonale kwaliteit en dynamiek. Wij waren het meest onder de indruk toen we bezig waren met onze Indigo en Sarum Tuned ARAY ethernetkabels en luisterde naar een live versie van Dave Brubeck’s album “Take Five” van het album “We’re All Together for the First Time”. Zestien minuten puur muzikaal genot. Wanneer je de Indigo netwerkkabel aansluit op je streamer dan komt deze track echt tot leven. De kunde en het niveau waarop de muzikanten op elkaar zijn ingespeeld komen meer als ooit tot hun recht. Sluit de Sarum Tuned ARAY ethernetkabel aan en het is alsof je tussen het publiek zit. De bijzondere combinatie van detail en coherentie zorgen ervoor dat de muziek levensecht klinkt alsof je er zelf tussen zit.

Zijn ethernetkabels directioneel?

Ja, de constructie van Tuned Aray ethernetkabels zorgt ervoor dat de kabels wel zullen werken maar beduidend minder goed klinken. Overigens moesten we constateren dat elke netwerkkabel richtingsgevoelig was en beter werkte in een bepaalde richting. Het verschil in geluidskwaliteit varieerde van kabel tot kabel. In het geval van de C-stream ethernetkabel was het belangrijk genoeg om een richtingsindicatie aan te geven op onze ethernetkabel.

vervolg

Dit doen we met een zwart bolletje aan de bronzijde. Indien je de kabel dus op een netwerkspeler aangesloten zou zijn, dan moet de zijde zonder bolletje aan de zijde van je netwerkspeler zitten. Het verschil in geluidskwaliteit is eveneens overeenkomstig met die van digitale interconnects. Timing, ritme en coherentie zullen aangetast worden in kwaliteit.

Zijn al deze kabels CAT specificatie Twisted Pair?

Nee. De C-Stream is categorie 7 specificatie met de toevoeging van betere koperen geleiders. De Indigo en Sarum Tuned ARAY Ethernetkabels zijn voorzien van kleine coaxiale verbindingen voor het signaal. In het geval van de Indigo zijn de geleiders Verzilverd en voorzien van PTFE isolatie met een dubbele afscherming en zeer dicht geweven braid. De Sarum, net als alle andere Sarum kabels is voorzien van gepolijste Verzilverde geleiders omhuld in geschuimd PTFE. Afgeschermd met een dikke folie en zeer dicht geweven braid. Beide kabels zijn voorzien van de Tuned ARAY technologie.

Prijzen:
C-stream Ethernet
0,75m - 50 euro, 1,5m – 55 euro, 3m – 65 euro, 5m- 80 euro en 10m gaat 110 euro kosten

Indigo Tuned ARAY ethernet 1 meter - 1000 Euro
extra losse meters 500 euro

Sarum (alleen verkrijgbaar via Sarum dealers) 1 meter – 2000 Euro
extra losse meters – 1000 euro

Social media

Contact info

Markt 17,6191 JH, Beek

085-0150057


NL81 INGB 0006 1497 20

kvk: 57617643