Hifi Limburg Logo LC                                                                                         

Openingstijden:    Klik Hier

Gratis parkeren voor de deur (3 uur met parkeerschijf)
Nieuwsbrief najaar 2017

 

Na de vakantieperiode is het weer tijd voor een nieuw seizoen. We hebben veel nieuwe producten, uitbreidingen en mooie aanbiedingen (op=op).

 

In het najaar hebben we 3 luistershows gepland:

Zaterdag 23 september: Bowers & Wilkins show met de nieuwe 700 serie (opvolgher cm serie). Stefan Zaunbrecher van Bowers & wilkins is deze dag bij ons te gast om de nieuwe 700 serie (vanaf € 499,-/stuk) te demonstreren en de vernieuwingen toe te lichten. We hebben de gehele serie staan sinds deze week staan en het mag gezegd worden, ze zien er prachtig modern uit en ze klinken prachtig, een echte verbetering! Meer info: http://www.bowers-wilkins.nl/Luidsprekers/Home_audio/700-Series
Stefan houd de demo's om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Er is vrije inloop dus kom wanneer je wilt. De vorige keer hadden we 35 bezoekers dus kom op tijd.

Zaterdag 28 oktober: NAIM show met de nieuwe Uniti Atom, Star en Nova. Rowan Dernee van importeur Latham Audio is dese dag bij ons te gast om de nieuwe compacte Uniti lijn (vanaf € 2250,-) te demonstreren en technisch toe te lichten. We hebben deze dag alle modellen speelklaar staan. Met deze Uniti lijn doorbreekt Naim zijn traditionele vormgeving en zet in op modern, strak en compacte uitstraling. Buiten deze prachtige uitsraling klinken ze ook wee beter dan de vorige serie en zijn ze het neusje van de zalm op mogelijkheden. Meer ifo: https://www.naimaudio.com/streaming-and-multiroom
Deze middag is er vrij inloop tussen 12.00 en 17.00 uur.

November staat er een show gepland met Focal (opvolger Electra) of Kef (nieuwe Q-serie). Nadere info volgt.

 

Hifi Limburg is sinds deze maand ook dealer van LG TV

We hebben ons winkelpand uitgebreidt met een nieuwe ruimte en onze collectie TV's. Vorig jaar deden we enkel TV's van Loewe maar sinds deze maand ook de TV's van LG (vanaf € 549,-). LG staat op dit moment aan de top met hun OLED TV's (vanaf € 1799,-). Een prachtig beeld, 4K technologie en fraaie afwerking staan garant voor een toekomst zekere TV. Kom langs voor een onvergetelijke ervaring van het beste beeld!
De komende 2 maanden is bij ons als officiele dealer een sterke actie: Je krijgt op actiemodellen OLED TV's € 500,- korting en een gratis LG telefoon ter waarde van € 349,-. Meer info: http://www.lg.com/nl. Profiteer nu!

 

KEF introduceert de nieuwe Q-serie

KEF heeft al jarenlang de Q serie in zijn programma. Deze populaire serie is al jaren een succes en ook met de volledig vernieuwde modellen zullen ze hoge ogen gaan gooien. De nieuwe Q modellen (vanaf € 230,-/stuk) zien er strak en modern uit en klinkend weer beter dan het vorige model. We hebben diversen modellen speelklaar staan dus kom gerust langs voor een demo. Meer info: http://nl.kef.com/q550

 

YAMAHA dit jaar met veel vernieuwingen en nieuwe modellen

Yamaha heeft zijn programma flink aangepast en uitgebriedt. De nieuwe lijn receivers (vanaf € 779,-) hebben alle moderne technieken aan boord waardoor 4K, Dolby Atmos en Vision etc. etc kunnen worden toegepast in uw huis(bioscoop). De nieuwe steroreceiver RN 802D (€ 899,-) is een alles-in een model die in stereo ook roomcorrection kan meten. De akoestiek in alle woonruimten kunnen dus mooi aangepast worden. Meer info: https://nl.yamaha.com/nl/products/audio_visual/hifi_components/r-n803d/index.html

 

ROTEL heeft zijn programma aangepast en uitgebreidt

Rotel heeft zijn programma 15 serie vollegig aangepast en aantrekkelijk geprijsd. De RAP 1580 is een prachtige surround processor met klasse A/B eindtrappen.
Meer ifo: http://www.rotel.com/en-gb

 

Aanbiedingen

- Bowers & Wilkins CM10S2 vloerstaanders in zwart ex demo model van € 1800,-/stuk nu voor € 1300,-/stuk. In absolute nieuwstaat en volledige garantie.

- Bowers & Wilkins CMC S2 centerspeakers in wit ex demo model van € 650,- nu voor € 450,-. In absolute nieuwstaat en volledige garantie.

- Bowers & Wilkins ASW10CM S2 subwoofer in wit ex demo model van € 1350,- nu voor € 999,-. In absolute nieuwstaat en volledige garantie.

- De aktiemodellen LG OLED TV's hebben komende 2 maanden € 500,- korting en een gratis LG smartphone tw € 349,-.

 

Tot ziens in onze winkel of tijdens de luistershows.

 Focal lanceert Sopra no.3 en bijbehorende surroundset.

sopra n3 visuel 1

Tijdens ons bezoek aan de grote Highend beurs in Munchen hebben we de nieuwe Sopra3 gezien maar ook gehoord. Wat een prima prestatie gaf deze prachtig uitziende luidspreker! Meer ruimte, diepte en rust dan de Sopra 2. In juni wordt hij verwacht in Nederland.

Bewaren

focus xd logoHiFi Limburg is premium dealer van Dynaudio Focus XD geworden.

Het afgelopen jaar heeft de klant de voordelen en uitstekende kwaliteit van draadloze luidsprekers ontdekt en de weg naar ons gevonden. De draadloze luidspreker is voor het eerst door Dynaudio XEO in 2011 voorgesteld en sindsdien is deze nieuwe vorm van hifi op niveau alleen maar toegenomen. Ze zien er ook nog eens mooi uit!
De voordelen van draadloze luidsprekers zijn dat je geen stereotoren meer nodig hebt want de versterkers zitten in de luidsprekers zelf. Dus geen vaste plaats meer in de woonkamer maar overal plaatsbaar in de buurt van een willekeurig stopcontact. Het verbindingskastje heet de Hub of Connect en kan overal in de woonkamer in een kast gelegd worden. De Focus XD serie is de topserie van Dynaudio. De 9 aanwezigen luisteraars tijdens de luistersessie waren unaniem van mening: De Focus XD is echte hifi/highend in hi-res geluidskwaliteit!

naim muso en Qb op dressoirNieuw: de Naim mu-so Qb

Naim introduceerde zojuist vanuit de beurs CES in Las Vegas de nieuwe mu-so Qb (spreek uit cube). Deze alles-in-een muzieksysteem heeft dezelfde mogelijkheden (airplay, bluetooth, iRadio, streaming etc.) als zijn grotere broer de mu-so. Deze kleine alleskunner meet 21 x 22 x 21 cm. Gisteren kwam de importeur langs met een proefversie en hij ziet er geweldig leuk uit en klinkt prima! De mu-so Qb is leverbaar vanaf maart en te verkrijgen in 4 kleuren (rood-blauw-oranje en zwart). We hebben er al een paar besteld en verwachten ze 1e week van maart. Prijs € 850,-.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van de Mu-so Qb was om de 5 luidsprekers op een goede manier in de kleine behuizing te plaatsen zodat ze optimaal stereo klinken. Om hoogwaardige geluidskwaliteit in een compacte behuizing te creeëren heeft Naim uitgebreid geëxperimenteerd met de juiste hoek van de luidsprekers en het optimaliseren van de componenten. 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

kef muo

KEF MUO nieuwste bluetooth luidspreker. Overal in huis, in de tuin of op reis.

De Muo is een kleine handzame bluetooth luidspreker die je overal in huis of in de tuin of op reis kunt meenemen. De Muo is elegant van design en verkrijgbaar in 5 leuke kleuren. Luidspreker aanzetten en spelen maar (via stopcontact of batterij gedurende 12 uur) via je iPad of iPhone en overal muziek. De Muo is nu verkrijgbaar voor € 349,-. Ontdek de MUO...

xeo 2 homeDynaudio XEO-2 nieuwste draadloze luidsprekers. Alles wat je nodig hebt!

Dynaudio is wereldwijd een van de bekendste luidsprekerbouwers uit Denemarken. Zij zijn sinds 2011 actief aan de slag met draadloze luidsprekers en dat zeer succesvol. Draadloze luidsprekers zijn populair vanwege het bedieningsgemak, geen kabelchaos meer, geen extra apparatuur en een uitstekende hifi kwaliteit. 
Dynaudio heeft nu 5 modellen in hun draadloze programma en daar komt nu een nieuwe telg bij, de XEO-2. Dit zijn de kleinste en eenvoudigste uit de draaloze luidspreker serie. De monitors beschikken over analoge ingangen, digitale ingangen en bluetooth. Dus luidsprekers aansluiten en muziek spelen vanaf je iPad of iPhone en dat in een uitstekende kwaliteit. Alles wat je nodig hebt, is een stopcontact waar dan ook in je kamer. De XEO-2 hebben een korte diepte en daardoor zeer geschikt voor wandmontage (speciale beugels verkrijgbaar). Nu verkrijgbaar voor € 1.299,-/ per paar (excl. voetjes). Ontdek de XEO-2...

tdai2170Woensdagavond 9 december Lyngdorf TDAI 2170 demo

Deze avond laten we de Lyngdorf TDAI 2170 horen. Deze versterker is krachtig en heeft ingebouwde roomcorrection. Deze ruimtecorrectie zorgt ervoor dat de vervelende galm en reflecties in je luisterruimte worden verminderd en je zo beter van de muziek kunt genieten. Als je eenmaal de correctie in een moderne huiskamer hebt gehoord, wil je niet meer anders!
We gebruiken ook de nieuwe Naim NAC-N 272 voorversterker / streamer. Deze highend streamer speelt fantastich mooi analoog en geeft een ongekende pracht aan klankkleur en detail weer. De muziek spelen we naar de Focal Aria 926 en/of de KEF R500.
Deze avond vertellen we ook uitgebreid over de belangrijke weetjes op het gebied van streaming. Net zoals bij een platenspeler of een cd-speler is de goede opbouw van een netwerk- en streamerketen van invloed op de geluidskwaliteit.

Alleen voor de leden van Audio Club Limburg.

canton 1kHigend on Tour in Dortmund

Ieder jaar is de Highend beurs in Munchen. Dit is de grootste beurs ter wereld op hifi en highend gebied. Omdat het ver reizen is naar Munchen organiseren ze ook een tour door Duitsland. Welliswaar een veel kleinere beurs maar wel goed verzorgd. De apparatuur staat goed opgesteld in mooi ruimten. De moeite waard!
Dit jaar weer mooie highlights gezien en gehoord. De Canton Reference 1K zien er prachtig uit en klonken bijzonder fraai. Progressive Audio met zijn mooie monitors en versterker. De WDR gaf een college hoe zij oude opnames (bijvoorbeeld Billy Holiday uit 1954) mooier maakten door remastering. De KEF Blade trok de hele dag een volle zaal, dat zegt genoeg. B&M is altijd indrukwekkend met zijn aktieve luidsprekers. B&W 802 D3 was er ook en ziet er modern en mooi uit. Swiss cables zien er erg mooi uit en zij maken gebruik van met hout afgewerkte connectoren. Ook veel aandacht voor platenspeler zoals de EAT. Er waren ook diversen LP's te koop nieuw en gebruikt met leuke prijzen.

ovator 800 en 272New Music hifibeurs te Brussel

Dit weekend was voor de 2e keer de hifibeurs in Brussel. Afgelopen jaar waren er 4000 bezoekers maar helaas dit jaar waren een aantal mensen thuis gebleven vanwege de aanslagen in Parijs. Wij konden het niet laten en gingen toch. Het 'voordeel' van een rustige beurs is dat je veel kunt luisteren en vragen kunt stellen. 
De hifibeurs van dit jaar liet weer veel moois zien en horen. Toppers voor mij dit jaar waren de nieuwe B&W 803D, de nieuwe Wilson Audio Sabrina en de Naim Ovator S-800. De S-800 speelde met de nieuwe NAP300 DR eindversterker en de nieuwe voorversterker/streamer NAC-N272. Ondanks dat we de S-800 eerder dit jaar hadden gehoord met de Statement klonk het geheel buitengewoon sterk en mooi in balans. Het oplossend vermogen van deze combinatie is geweldig verbeterd ten opzichte van de eerder gehoorde combinaties.
Duidelijk is te merken dat de trend naar draadloos sterk doorzet. Het klinkt steeds beter en word een stevige concurrent van een conventioneel systeem. De draadloze Dynaudio XD 600 klonken erg fraai.
Volgend jaar verheugen we ons alweer op deze mooie hifibeurs, een aanrader!

nap 250 vs 250 drNaim show 2015 afgelopen week bij HiFi Limburg.

Rowan Dernee van importeur Latham Audio was deze week te gast bij HiFi Limburg. Net zoals verleden jaar was de belangstelling groot. De 10 aanwezigen gingen na afloop zeer tevreden en met nieuwe indeeen naar huis. Naim had deze keer 2 nieuwigheden op high-end niveau die men wilde laten horen: de nieuwe streamer/dac/voorversterker NAC-N272 en de NAP 300 DR. Het voordeel van een streamer/dac/voorversterker is dat de highend streamer sectie en het nieuwe ontwerp voorversterker ideaal samenwerken en dat was duidelijk te horen! Voor iedereen waren de voordelen te horen en men was onder de indruk van de kracht, ruimtelijkheid en verfijning. De nieuwe lijn DR eindversterkers klinken frisser en krachtiger dan de vorige serie. Een stevig verschil! Lees de Recensie van Werner Ero van hifi.nl er maar op na. De 'oude' eindversterkers (behalve NAP200) van Naim zijn (vanaf februari) te upgraden naar de nieuwe DR technologie. We hebben besloten de NAC-N 272 zelf ook aan te schaffen en verwachten hem over een een week of drie. Als je zelf wilt ervaren hoe deze nieuwe High-end techniek presteert en klinkt maak dan een luisterafspraak.

600xd mathisa bodeWest Deutsche Hifi Tage Bonn 2015

In Bonn organiseert Hifi Linzbach ieder jaar een grote Hifi beurs. In 2 zalen, 11 salons, 15 suites en 50 hotelkamers staan talloze merken opgesteld. Een walhalla voor de hifi liefhebber. In de salons worden prachtige systemen getoond en gespeeld. Hilight van dit jaar de Marten Coltrane 3 uit Zweden in combinatie met de versterker/dac/phonotrap Deense Aavik U-300. Wat een fantastische combi een geluid om niet meer te vergeten. Mag ook wel want de set kost een slordige 150.000,-...ook fantastisch. Snel verder en proberen te vergeten.
Focal Sopra 2 met de Naim NAC-N272 en NAP 250DR mocht natuurlijk niet op ons bezoeklijstje ontbreken. Janet vond de Sopra's mooi en modern uit zien. Beide vonden we de klank ook prachtig. De stemmen waren authentiek en sterk, fraai!. De Dynaudio 600 XD werden gedemonstreerd door niemand minder dan Mathias Bode van het vakblad Stereo. Hij liet de verschillen van mp3 en highres duidelijk horen. Geen enkele speaker ter wereld laat dit zo goed horen dan deze 600XD, is zijn mening. Verdere highlights: Electrocompaniet, Trinnov, Perreaux, Triggon, Verity Audio, Clearaudio, MUDR. Domper: Kii Audio Three (slecht opgesteld en daardoor vreemde bass?)